top of page

Premijera filma Šumorko

09.12.2016. u našoj školi održana je premijera igranog filma pod nazivom ''Šumorko''. Film je dio projekta SFaMiLe koji je nastao suradnjom članova literarne grupe, učiteljice hrvatskog jezika Tatjane Savić i učitelja biologije, prirode i kemije Davida Jelenkovića.

Cilj našega projekta bio je upoznati povijest i kulturu našega Istarskoga kraja te smo na temelju podataka koje smo naučili napisali igrokaz. Točnije, za igrokaz je zaslužna sada već učenica srednje škole, Klara Juričić.

Nakon što je napisala igrokaz i nakon što smo došli na ideju filma, odabrana je glumačka ekipa u koju su ušli Klara Juričić (Šumorko), Zita Brajković (Orko), Karla Bravar (Malik), Glorija Pahor (Štriga), Anastazija Širol (Krsnik), Stefani Mogorović (Stribog), Zehra Juskoska (Svarožić) te učitelji Tatjana Savić (Mama Krsnik) i David Jelenković (Glavni Krsnik). Osim toga, za režiju i montažu filma bio je zadužen učenik Paolo Matijašić.

Na premijeru su pozvani svi učenici Područne škole Trviž te učitelji Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Odaziv je bio velik.

Svatko je dobio svoj primjerak filma na CD-u na kojem su uključeni film te ''Glupersi'' tj. pogreške sa snimanja.

Na kraju prikazivanja filma počastili smo se kako bismo proslavili.


bottom of page